Apache 2.2 Won't Start

Discussion in 'General Programming Support' started by camelCase, Mar 21, 2012.

  1. camelCase

    camelCase The Case of the Mysterious Camel.

    Ratings:
    +357 / 0 / -0
    Apache 2.2 used to work for me but I hadn't touched it for a few weeks. Anyway, I decided to try and get it running a few hours ago but it wouldn't; which is strange.

    "httpd.exe -k start -e debug"
    Code:
    C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\bin>httpd.exe -k sta
    rt -e debug
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module actions_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module alias_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module asis_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module auth_basic_modul
    e
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module authn_default_mo
    dule
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module authn_file_modul
    e
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module authz_default_mo
    dule
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module authz_groupfile_
    module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module authz_host_modul
    e
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module authz_user_modul
    e
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module autoindex_module
    
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module cgi_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module dir_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module env_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module include_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module isapi_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module log_config_modul
    e
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module mime_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module negotiation_modu
    le
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module setenvif_module
    [Thu Mar 22 03:59:40 2012] [debug] mod_so.c(246): loaded module php5_module
    
    C:\Program Files (x86)\Apache Software Foundation\Apache2.2\bin>
    
    But the apache service just won't start. Trying to get it to run manually via the "Services" window just throws a 1067 error "The process terminated unexpectedly".

    Removing the PHP module in the httpd.conf doesn't help to make it run; so it isn't a PHP issue; couldn't be, it was running fine with PHP weeks ago. I didn't make any changes to apache or PHP at all. I installed it months ago and never touched it but now, it has suddenly stopped working =/

    I've also tried setting my ServerName to "localhost" and "127.0.0.1" (Edit: typo, not 127.0.0.2) and "127.0.0.1:80" without luck.

    Restarting my computer had no effect, too; just hoping it wasn't one of those automatic Windows updates that did this.
     
  2. GetTriggerUnit-

    GetTriggerUnit- DogEntrepreneur

    Ratings:
    +128 / 0 / -0
    Quite honestly, on windows you are better using a pre-packaged bundle such as Wamp, XAMPP, EasyPHP or USBWebserver. They all come with Apache, PHP, MySQL.
     
  3. camelCase

    camelCase The Case of the Mysterious Camel.

    Ratings:
    +357 / 0 / -0
    Downloaded and used WAMP; worked fine after that, phew. Thanks for the tip-off about WAMP.
     

Share This Page